NJEGA PROBLEMATIČNE KOŽE

U našoj ponudi postoje dva proizvoda za njegu problematične kože. Često dobivamo upite za ovaj vrlo opširan pojam. Pojasnimo najprije što za BIOmedis znači problematična koža. Ova podjela ne ovisi o masnoj ili suhoj koži, već o tipovima reakcije kože na licu i tijelu.

Problem koji se može pojaviti na problematičnoj koži može biti dugotrajan ili privremeni. Primjeri privremenih problema su posjekotine i ogrebotine, dok su psorijaza i koža sklona komedonima primjer dugotrajnih problema. Svi ti problemi su primjeri posljedica narušene kožne barijere s raznim uzrocima. Također, svi ti problemi lakše i ljepše zacjeljuju kada je koža vlažna i dobro hidratizirana, uz dodatak minerala zeolita koji će pridonijeti bržem povratku k normalnom stanju kože ili ublažiti trenutno stanje.

 

 

POVRŠINSKE POSJEKOTINE I OGREBOTINE

Kod posjekotina i ogrebotina važno je prvo dezinficirati ranu. Drugi korak, bitno je hidratizirati ranu, jer se vlažna koža brže obnavlja. Kod ovakve problematike najbolji BIOmedis izbor je SOS Balm za njegu problematične kože, kojeg aplicirate na mjesto s plitkom površinskom ogrebotinom.

 

KOŽA SKLONA KOMEDONIMA

Koža u vječnom ciklusu od skorog oporavka do ponovnog pojavljivanja akni. Prva preporuka jest naravno pregled dermatologa, jer proces liječenja ne može voditi nitko drugi. Bez obzira na serume i topikalne tretmane, u rutini ovakve kože potrebna je hidratantna krema. Kod ovakve problematike preporučujemo odabir BIOmedis Clear Start kreme.

 

PSORIJAZA

Pojavljivanje, najčešće kružnih ranica po koži cijelog tijela nemoguće je izbjeći ako bolujete od ove tegobe. Ipak nije sve izgubljeni slučaj. I u ovom slučaju moguće je ublažiti stanje. SOS Balm pokazao se dobrim partnerom za ublažavanje kad se rane od psorijaze pojave.

Što je onda najbitnije za njegu problematične kože? Smatramo kako je minimalizam najbitnije pravilo u njezi problematične kože – pogotovo na licu. Bez obzira na to koji uzrok problema bio, kompliciranje neće pomoći. Minimizirajte svoju rutinu za lice na fazu čišćenja, fazu toniranja kako bi vratili koži njezin prirodan pH te tretmanska Clear Start krema za problematičnu kožu ili balzam kojeg preporučujemo koristiti kao tretman za pojedinačne problematike na koži cijelog tijela i lica.

 

Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran
Newsletter
ico-collapse
0
ic-cross-line-top
Top
ic-expand
ic-cross-line-top