Jednostavna zimska njega kože

Jednostavna zimska njega kože

Njega kože zimi može biti zaista jednostavna, a da rezultira bogatim izgledom kože. Svilenkastu, baršunastu i nježnu kožu na dodir, koja ne zapinje za tkaninu odjeće ili je suha i zategnuta u najmanjem slučaju, a u još gorem slučaju da pecka, osipa se i pojavljuje u obliku dermatitisa, moguće je postići i u nepovoljnim zimskim uvjetima. Korištenje blagih proizvoda za njegu kože te dobra hidratacija ključ su svega!
 


Osnova počinje od blagih sredstva za čišćenje lica. Ako osjetite laganu suhoću i zatezanje lica nakon čišćenja, možda bi trebalo početi koristiti blaže sredstvo s manje kiselim pH koji uravnotežuje pH vaše kože. Očistiti kožu na kraju danu od make up-a i ostalih nečistoća poput odumrlih stanica ujedno će pripremiti kožu za bolju apsorpciju aktivnih sastojaka iz obnavljajućih seruma i krema. Valja znati da ponekad i višak sebuma znači dehidriranu kožu. Ulje sjemenki grejpa će prirodno regulirati lučenje masnoća, a bogato je antioksidansima i vitaminom C. Možete ga pronaći u ARASSA ulju za čišćenje lica koje sadrže i druge vrijedne sastojke poput bakuchiol, ulja slatkog badema i sjemenki grožđa za dubinsku hidrataciju kože, a pogodan je za sve tipove kože. U primjeni dvostrukog čišćenja kože lica REN mlijeko za čišćenje lica i GARBI gel su odlični saveznici.
 

Transepidermalni gubitak vode

Zimi općenito ima manje vlage u zraku, pogotovo u grijanim unutarnjim prostorima, te je se dodatno gubi radi suhog hladnog zraka. Ujedno, niže temperature sužavaju krvne žile u koži pa je manja izmjena kisika i hranjivih tvari, a i manje se luče lipidi na površini kože koji su njen prvi obrambeni mehanizam. Lipidi i keratin tvore zaštitni film u rožnatom sloju epidermisa i ustvari reguliraju njenu vlažnost. Ovaj zaštitni hidrolipidni film na površini kože dolazi iz žlijezda lojnica (sebum) i žlijezda znojnica (voda i mliječna kiselina) u dermisu. Narušavanjem zaštitnog masnog filma kože ima za posljedicu gubitak vlage koji se naziva transepidermalni gubitak vode. Kada je narušen zaštitni sloj kože, to ujedno znači i da iritirajuće tvari mogu lakše prodrijeti u kožu.


Hidratacija topikalnim nanošenjem emolijensa i zaključavanje hidratacije, uz hidrataciju organizma iznutra te reguliranje vlažnosti u prostoru čine jednostavnu formulu za zimsku njegu kože.

Dovedite hidrataciju vašoj koži topikalnim nanošenjem

Temeljito navlažite kožu pomoću emolijensa i sastojaka poput ulja od badema, jojobe, noćurka, aloe vere ili gela crvenih algi koji dodatno utječe na stvaranje kolagena u koži. Bitno je samo znati kojim redoslijedom nanositi hidratantna sredstva. Hidratantni serum se nanosi prvi na kožu. Lagan je, brzo se upija i sadrži visoku koncentraciju aktivnih sastojaka. Sličnih sastojaka, Ultra hidratantna dnevna krema se nanosi nakon seruma i odlično održava nivo vlage u svim slojevima kože tijekom 24 sata, te je idealna podloga za šminku. Ne zaboravite kremu nanesti i na područje vrata i dekoltea.
 

Zaključajte vlagu pomoću okluziva

Okluzivni sastojci na površini kože stvaraju tanak nepropusni film čime sprječavaju gubitak vode iz kože i produbljuju učinkovitost prethodno nanesenih emolijensa. U okluzive ulaze masne supstancije
među kojima se nalazi i skvalan, a pronaći ćete ga u našem 100 % Squalane ulju.

Drugi okluzivni sastojci poput shea maslaca, ulja šipka, jojobe ili maslinovog, uz mnoge druge vrijedne sastojke pronaći ćete u našim kremama Hranjiva noćna krema i Ultra bogata krema protiv bora.
Uloga dnevnih krema je općenito uloga zaštite, dok je noćnim kremama to hranjivost. Bogatije vitaminima, mineralima i antioksidansima, čine najbolji mogući tretman revitalizacije i sprječavanja isušivanja kože, koji se idealno realizira tijekom noći.

Kompletna hidratacija iznutra i izvana

Neelastičnost, pojačana osjetljivost, hrapavost i površinske ljuskice nisu karakteristične samo za predio kože lica, usana i ruku koje su najizloženije, već i za laktove, koljena, pete odnosno cijelo tijelo. Dok zimi većinu vremena nosimo deblje slojeve odjeće, često zaboravljamo redovito mazati tijelo hranjivim bogatim kremama, a to sve tijelo pamti. Gotu mlijeko za tijelo na nježan način dubinski hidratizira kožu, sprječava hrapavost, pruža elastičnost i mekoću.

Jednako je bitno prilikom tuširanja ili umivanja ne koristiti vruću vodu jer ona uklanja prirodna ulja s kože, a može čak i uzrokovati sitna oštećenja. Kožu radije osušite tapkanjem, a ne trljanjem ručnika, pa ćete time dodatno hidratizirati gornji sloj kože.

Osnova dostatne hidratacije organizma je i dostatna količina vode koju dnevno treba unositi, i bez koje naš organizam jednostavno ne funkcionira ispravno. Hana koja je bogata antioksidansima i omega-3 masnim kiselinama biti će dodatna podrška pri stvaranju novih stanica kože.

A postavljanje ovlaživača u prostoru poput difuzora ili posuda s vodom na radijatorima uravnotežit će suhoću zraka tijekom zimskih dana.

 

Kako biste i vi uživali u kompletnoj zimskoj njezi kože, naručite na našem web shopu dva ili više proizvoda u već gotovim setovima ili kombinacijom proizvoda po vašem izboru, pri čemu ostvarujete popuste, a vašoj koži priskrbljujete svu potrebnu njegu. U setovima možete kombinirati dva ista proizvoda ili različite proizvode za lice-tijelo. Neka i vaša koža zasjaji tijekom zimskih dana.

 

 

Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran
Newsletter
ico-collapse
0
ic-cross-line-top
Top
ic-expand
ic-cross-line-top