Double Cleanse ili DC - Metoda dvostrukog čišćenja

Znate li koliko je čisto vaše lice?

 

Ako koristite standardnu rutinu njege lica i dosljedni ste istoj, možete slobodno reći da je vaše lice čisto i njegovano.

Ova tvrdnja je točna...no, ne baš u potpunosti. Zamislite kako izgleda vaš prosječni dan nakon izlaska iz kuće. Sjedate u auto i vozite ili u javnom prijevozu, nazove vas frendica pa svratite na brzu kavu, usput pojedete nešto i obavite još pokoji telefonski razgovor. Što mislite koliko ste puta tijekom jutra i svega navedenog dodirnuli lice i sve predmete koji vas okružuju? Iako vam se čini da ne dirate lice, nesvjesno ga svi dodirujemo nebrojeno puta na dan, a još k tome mobiteli znaju biti pravi mali rasadnici bakterija i, htjeli mi to ili ne, tempo života je takav da su nam veći dio dana blizu lica. Na ovaj način prenesemo svu prljavštinu s predmeta koje dodirujemo na lice.

 

 

 

Upravo da bi očistili sve nečistoće s lica u koje spadaju zagađivači iz zraka, zaprljanje koje prenesemo na lice rukama, kreme sa SPF-om, šminka i sl nastala je metoda dvostrukog čišćenja.

Preuzeli smo je od Koreanki i Japanki koje su ponosne vlasnice najljepših i najnjegovanijih lica pa moramo priznati da nam se nekako čini da imaju zaista široko znanje kada se radi o njezi kože lica. Njihova svakodnevna metoda njege lica uključuje čak 10 koraka.

 

 

 

Dvostruka metoda čišćenja je poprilično jednostavna i kako joj samo ime govori uključuje dvije faze tj. da bi ju pravilo izveli potrebna su vam dva čistača, jedan na uljnoj bazi (ulje za čišćenje ili mlijeko) i jedan proizvod na vodenoj bazi- najčešće gel za umivanje lica.

 

 

 

Uljni čistači služe kako bi otopili sva „masna“ zaprljanja s lica. Ovdje spadaju šminka, kreme za lice s SPFom i sebum koji naša koža proizvodi. Ulje i voda se u prirodi ne miješaju i odbijaju jedno drugo zato je i nemoguće samo s jednim proizvodom ukloniti sva zaprljanja s lica. No, što ako imamo prirodno masnu kožu hoće li joj ova metoda odgovarati s obzirom na ulje. Hoće, ova metoda je idealna za osobe s masnom kožom, jer dva blaga čistača temeljito čiste lice i izbjegne se prekomjerna dehidracija koja je česta nuspojava proizvoda za čišćenje masne kože jer često budu agresivni.

 

Dvije faze dvostruke metode čišćenja

Prva faza tj. prvi korak u dvostrukoj metodi je uljni čistač

Vrlo je bitno odabrati odgovarajuće proizvode koji će biti blagi prema našem ali dovoljno učinkoviti protiv nečistoća. Uljni čistači odlično uklanjaju teški make up, višak sebuma i sl. Ulje na sebe „veže“ masne čestice s lica i pomaže u uklanjanju, djeluje kao barijera za zaštitu kože te je održava mekom i hidratiziranom. Nisu sva ulja ista i ne mogu se sva ulja koristiti za čišćenje lica, ulja koja se koriste u ovoj fazi moraju biti visoko kvalitetna hladno prešana ulja jer ona imaju mnoge prednosti za kožu, poput bržeg zarastanje rana, štite od upale, obiluju antioksidativnim svojstvima, usporavaju starenje i stvaraju zaštitnu barijeru kože. Ulje pomaže u dubinskom čišćenju pora, čišćenju mitesera i popravlja opće stanje lica.

 

Naša preporuka: ARASSA - ulje za čišćenje lica

 

Ulje je potrebno prvo nanijeti na dlanove i trljanjem dlanova lagano ga zagrijati, zatim se dlanovima nanosi na suho i našminkano lice, laganim masiranjem „rastopimo“ make up i nečistoće s lica. Navlažimo dlanove i još nekoliko trenutaka masiramo dlanovima lice dok se ne počne stvarati bijeli trag. Nakon toga slijedi ispiranje lica. Ako vam iz nekog razloga ne odgovaraju ulja čišćenje možete odabrati mlijeko za lice.

 

Naša preporuka: REN - mlijeko za čišćenje lica

 

Druga faza tj. drugi korak je čišćenje gelom za čišćenje i umivanje lica

Gel je čistač za lice na vodenoj bazi i on je završni korak dvostrukog čišćenja. Treba paziti da odaberemo gel koji je nježan i koji neće isušivati kožu niti djelovati agresivno, ne smije zatezati kožu i nikako ne smije izazivati crvenilo ili neku drugu iritaciju. Poanta dvostrukog čušćenja je da s dva blaga proizvoda postignemo bolju učinkovitost čišćenja nego s jednim jačim proizvodom.

 

Naša preporuka: GARBI - gel za čišćenje lica

 

 

Kada smo osmišljavali proizvode za dvostruko čišćenje razmišljali smo kako izvući maksimum od biljnog svijeta i hladnoprešanih biljnih ulja i ne napraviti samo proizvode za čišćenje nego istinski wellnes tretman čije će blagodati koža osjetiti na prvu. U ulje za čišćenje lica dodali smo bakuchiol koji je po učinkovitosti najbliže retinolu. Naravno da nije retinol, ali po učinkovitosti je najbliže što se u biljnom svijetu može ponuditi. Ulje sjemenki grožđa koje obiluje zdravim masnim kiselinama koje su neophodne za zdravlje kože, ulje ploda divlje ruže ima jako regenerativno djelovanje i može pomoći kod hiperpigmentacije.

Mlijeko sadrži gotu kolu koja regenerira i obnavlja kožu,a alantoin koji ima osim regenerirajućeg i protuupalno djelovanje, te ektoina koji sprečava alergije i umiruje lice.

Gel za čišćenje i umivanje lica ima ekstrakt vrbe, po djelovanju sličan salicilnoj kiselini ali ipak dovoljno blag da se izbjegne preosjetljivost lica, a ekstrakt zelenog čaja osigurava detox kože koji nam je svima potreban.

Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran
Newsletter
ico-collapse
0
ic-cross-line-top
Top
ic-expand
ic-cross-line-top